top of page

Kayropraktik Etki Mekanizması Nedir?

Beynimizin devamı olan omiriliğimiz omurgalarımızın arkasında yer alır. Omirilik, tüm vücudumuza giden sinirler ile beyin arasındaki iletişimi sağlar. Omurgaların yapısındaki veya yerleşimindeki bir takım bozukluklar omiriliği de etkileer. Zamanla çeşitli nedenlere bağlı olarak(travma, stres, duruş bozukluğu, fıtık gibi)omurganın doğal yapısı bozulur. Böyle bir duruda beyin ile vücut arasındaki iletişimde bir takım aksaklıklar görülebilir. Bunlar çoğunlukla ağrı veya fonksiyon bozukluğu olarak(kabızlık, aşırı terleme, uykusuzluk vb)kendini gösterir.

Omurganın tedavi edilebilir dizilim bozukluklarının kayropraktik yani omurganın elle manipülasyonu ile düzeltilmesi sayesinde var olan fonksiyon bozuklukları ya da ağrılar iyileşir.

Uygulamadaki temel amaç; dizilimindeki bozukluğun düzeltilmesi böylece beyin, sinir sistemi ve organlar arasında sağlıklı iletişimin sağlanmasıdır.

Kayropraktik tedavi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilmiş“bilimsel” bir tedavi yöntemidir.Ayrıca, Amerikan Tabipler Birliği bel ve boyun ağrıları tedavisinde ilk seçenek olarak kayropraktik tedaviyi öneriyor.


543 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page